Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Politie vraagt burgerij alertheid voor actieve oplichters

GFC NIEUWSREDACTIE- Ondanks eerdere waarschuwingen van oplichtingen wordt de politie steeds weer geconfronteerd met gevallen waarbij personen beetgenomen worden door criminelen.

De politie van het bureau Nickerie in het westen van Suriname heeft de afgelopen periode een toename van aangiften ter zake oplichting geconstateerd. Daarbij zijn de aangevers voor grote geldbedragen benadeeld.

Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat de verdachten onder valse namen opereren of zich voordoen als te zijn ondernemers om zichzelf te bevoordelen.

Er zijn gevallen waarbij de verdachten bijvoorbeeld Amerikaanse Dollars tegen een zeer gunstige dan wel aantrekkelijke wisselkoers aanboden.

In andere gevallen hebben de verdachten door listige kunstgrepen goederen en of diensten aangeboden, waarbij de aangevers eerst moesten betalen, zonder enig goed te hebben ontvangen of bewezen diensten.

De politie doet ten overvloede een dringend beroep op de burgerij om extra alert te zijn en zich niet beet te laten nemen door deze oplichters.