Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Regering focust op behalen doelen in tweede helft regeerperiode

GFC NIEUWSREDACTIE – Op maandag 25 september hield de regeringscoalitie in Suriname een bijeenkomst met een tweeledig doel.

President Chandrikapersad Santokhi benadrukte het belang van deze periode als beslissend en vergeleek het met het spannendste deel van een wedstrijd, waarbij de inzet altijd gericht is op winnen, ongeacht de omstandigheden.

Hij benadrukte ook het belang van de juiste positionering van betrokkenen en het corrigeren van fouten om doelen te bereiken.

De aanwezigen omvatten de vicepresident, verschillende ministers, parlementsleden van de coalitie, staatsraadsleden en vertegenwoordigers van diverse parastatale bedrijven.

De bijeenkomst was nodig vanwege de uitdagende context waarin de coalitie opereert. De regering voert een intensief hervormingsprogramma uit met steun van het IMF, waarbij Suriname wordt geprezen voor zijn durf en leiderschap.

Resultaten zoals herwinnen van internationaal vertrouwen, schuldherschikkingen en ontwikkelingen in de olie- en gassector werden benadrukt, maar er zijn nog uitdagingen, zoals het versterken van de koopkracht en het beheersen van inflatie.

De komende periode zal zich richten op resultaatgericht beleid met betrokkenheid van de samenleving en de private sector.

Er is een coördinatieteam opgezet om het traject uit te stippelen voor verschillende tijdslijnen, tot 25 mei 2025. Een monitoringsteam vanuit de samenleving zal ook worden ingesteld als onderdeel van de nationale dialoog.

De regering zal investeren in geselecteerde sectoren en projecten en middelen beschikbaar stellen om deze initiatieven te ondersteunen, terwijl ze zich blijft inzetten om de samenleving tegemoet te komen en fouten te corrigeren.