Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Santokhi: “Zolang er niet goed geëvalueerd is, komt er geen reshuffeling”

GFC NIEUWSREDACTIE- “Zolang er niet goed geëvalueerd is, komt er geen reshuffeling”, zegt de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi aan journalisten.

De huidige regering zit ruim 3 jaren aan.

Hoewel de president eerder aangaf zijn kabinet te willen herschikken, zegt hij nu dat dit besluit wordt uitgesteld. Vicepresident laat weten dat hij sinds 28 juni gereed is voor een wisseling in het ministersteam en al namen op papier voor de president heeft gestuurd.

Santokhi: “Zolang er niet goed geëvalueerd is, komt er geen reshuffeling. De eerste helft van de regeerperiode is geëvalueerd. Gisteren hebben we het plan van de tweede helft van de regeerperiode besproken. Er zijn heel wat actiepunten en we moeten de doelpunten maken.”

“Het traject van mogelijke reshuffeling staat constant op agenda. De ministers hebben kans om te bewijzen dat ze het beleid gaan kunnen uitvoeren. Er komt een wekelijkse evaluatie. Ook door een monitoringscommissie, waarin leden vanuit de gemeenschap ook zitting in zullen hebben. Dit was een uitkomst van de nationale dialoog,” aldus de president.