Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Surinaamse jongeren wachten tevergeefs op betere tijden

GFC NIEUWSREDACTIE– Mensen in Suriname die hopen op betere financiële vooruitzichten vanuit regeringsbeleid, kunnen beter niet te optimistisch zijn.

In het bijzonder jongeren in Paramaribo verwachten dat hun financiële situatie zal verbeteren dankzij het beleid van de overheid.

Echter, “Degenen die hierop vertrouwen, zullen uiteindelijk teleurgesteld en gedesillusioneerd achterblijven zonder enige financiële vooruitgang”, aldus Suriname-  analist Soeroechomento in een interview met GFC Nieuws.

Hij voert regelmatig gesprekken met jongeren. Volgens hem geven zij vaak aan in afwachting te zijn van betere tijden met meer perspectieven om veel geld te kunnen verdienen.

“Maar die zullen voorlopig niet komen in Suriname. We moeten realistisch zijn, ook als het gaat om potentiële inkomsten uit de olie-industrie.”

De verwachtingen zijn volgens de evaluator te hoog gespannen, wat uiteindelijk alleen maar voor meer teleurstelling zal zorgen binnen de Surinaamse samenleving.

Hij adviseert iedereen die financieel vooruit wil gaan om niet passief op de regering te wachten, maar liever vandaag dan morgen actief eigen initiatieven te nemen om hun financiële situatie te verbeteren.

Foto ter illustratie.