Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Surinaamse ouders die hun kinderen slaan zijn fout bezig en kunnen veel leren van Nederlanders

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Surinaamse ouders zijn veelal niet op de hoogte van de laatste pedagogische richtlijnen en gaan door met het fysiek mishandelen van hun kinderen, niet wetende dat dit desastreuze gevolgen kan hebben.

Jennifer Atmo, de bestuurder van het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) vertelt dat woensdag in een kort schrijven aan GFC Nieuws.

Verkeerde opvoeding

“De opvoedingstechnieken die in Nederland door jonge ouders worden toegepast zijn veelal gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Wij zien graag dat Surinaamse verzorgers dit ook oppakken.”

Het is volgens het KIVC algemeen bekend dat kinderen in Suriname doorgaans met de harde hand worden opgevoed. Van positief opvoeden zou er totaal geen sprake zijn.

De veelal slechte communicatieve vaardigheden van Surinaamse ouders speelt ook een grote rol, stelt de organisatie.

Negatieve gevolgen

Voorts beweert de vrouwenbeweging dat wetenschappelijke studies aanwijzen dat het slaan van kinderen potentieel een zwaar negatieve invloed heeft in hun latere leven.

“Surinaamse kids ontwikkelen zich vaak niet optimaal omdat ze zich door hun ouders niet goed over zichzelf voelen, met als resultaat emotionele en gedragsproblemen.”

Geen oplossing voor de lange termijn

Het KIVC oordeelt dat een corrigerend tikje geen kwaad kan, maar dat slaan op de lange termijn geen oplossing is omdat het slecht gedrag niet zal afleren.

“Kinderen leren door te imiteren. Als een kind veel in contact komt met geweld en dit ook zelf ondergaat, dan zal hij in de toekomst dit gedrag kopiëren.”

Tot slot adviseert het VrouwenCollectief om problemen op te lossen door goed uit te leggen wat er aan de hand is en waarom het gedrag verkeerd is.

Foto ter illustratie.