Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Surinaamse ouders worstelen om schoolspullen te bekostigen voor hun kinderen

GFC NIEUWSREDACTIE – In de huidige tijd is het geen nieuws meer dat veel dingen duur zijn en soms zelfs buiten bereik lijken te liggen. Wat echter alarmerend is, is dat voor talloze ouders het kopen van schoolspullen voor hun kinderen bijna onmogelijk is geworden.

GFC heeft gesprekken gevoerd met enkele ouders in de bekende Chinese winkel Red Apple, gelegen aan de Indiragandiweg in Suriname.

Een vader die daar aanwezig was met zijn drie kinderen deelde zijn moeilijkheden, waarbij hij aangaf dat het bijna ondoenlijk is om alles te bekostigen.

Hij vertelde dat hij al sinds juli bezig is met het aanschaffen van schoolspullen en benadrukte: “Als je nu kwaliteit wilt, moet je diep in de buidel tasten.

Een schooltas kost al snel SRD 500, en dan heb je nog geen jeansbroeken of schoenen gekocht.

Het is een zware last, vooral omdat alle andere maandelijkse uitgaven gewoon doorgaan.” Een andere bezoeker van Red Apple deelde haar verhaal, waarbij ze aangaf dat ze een lening bij de bank heeft moeten afsluiten om de schoolspullen voor haar kinderen te kunnen kopen.

Ze zei: “Ik had geen andere keus. Nu moet ik een jaar lang de lening afbetalen, en het geleende geld is zelfs niet voldoende.”

Deze bezorgde ouder pleit voor overheidsinitiatieven om schoolpakketten te verstrekken aan ouders die dit dringend nodig hebben.

Ze benadrukt ook dat zijzelf en haar man werkzaam zijn en toch moeilijk rondkomen, wat te denken valt van andere ouders of verzorgers die afhankelijk zijn van dagelijkse inkomsten.