Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Surinamers in Nederland slimmer dan in eigen land? Miljonair zegt ‘nee’

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De overtuiging dat Surinamers in Nederland doorgaans intelligenter zijn dan de gemiddelde Surinamer die in eigen land woont, is grotendeels onwaar.

Een Surinaams-Nederlandse miljonair en ervaren zakenman, met een indrukwekkend trackrecord in het bedrijfsleven, uit deze bewering.

De in zakenkringen bekende vijftiger heeft in de Randstad verschillende goedlopende ondernemingen opgezet.

Tijdens een zakelijke bijeenkomst in Den Haag haalt de succesvolle ondernemer, in gesprek met een redacteur van GFC Lifestyle, een relevant wetenschappelijk onderzoek aan.

“Een studie beschreven in een artikel van de New York Post deed onderzoek naar intelligentie in tweelingen die apart van elkaar zijn opgevoed. Het blijkt dat het IQ voor 75% genetisch is bepaald, terwijl 25% door de omgeving wordt beïnvloed,” vertelt hij.

Volgens de miljonair wordt intelligentie grotendeels bepaald door erfelijke factoren. Dit suggereert dat iemands woonplaats minder impact heeft op het IQ dan zijn of haar genen.

“Omgevingsfactoren zoals goed onderwijs, een stimulerende thuisomgeving en voeding zijn ook cruciaal voor de ontwikkeling van het IQ,” weet de zakenman zeker.

Foto ter illustratie.