Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Surinamers verkiezen ‘zinloze filmpjes’ boven onderwijs, waarschuwt deskundige

GFC NIEUWSREDACTIE– Een econoom uit Amsterdam met Surinaamse roots wijst in gesprek met GFC op het cruciale belang van onderwijs en vaardigheidstraining voor de economische groei in zijn geboorteland.

De expert benadrukt dat een goed opgeleide en technisch bekwame bevolking essentieel is om concurrerend te worden in de wereldwijde economie.

Volgens hem laat Suriname, echter, veel te wensen over in dit opzicht.

“Helaas is de wil, de animo, om kwalitatief onderwijs en opleidingen te volgen in Suriname evenals het zelf doen aan kennisverrijking nog steeds beperkt,” merkt hij op.

“In plaats van zich in te zetten voor onderwijs en zelfontplooiing, geven een aanzienlijk aantal Surinamers er de voorkeur aan om hun tijd te besteden aan het kijken naar zinloze filmpjes op het internet waaruit men niets kan leren.”

Deze houding, stelt de expert, vormt een ernstige belemmering voor de economische vooruitgang van het land.

“In de huidige, steeds meer onderling verbonden en competitieve wereld, is het absoluut noodzakelijk dat landen investeren in de opleiding en training van hun bevolking.”

“Dit geldt vooral voor ontwikkelingslanden zoals Suriname, die het moeilijk hebben om de economische groei te stimuleren,” stelt de kenner.

De beweringen van de expert komen op een kritiek moment voor Suriname, dat worstelt met economische stagnatie en sociale uitdagingen.

Het is een krachtige oproep aan het land om het onderwijs serieus te nemen als een vitaal instrument voor economische groei en ontwikkeling.

Het is volgens hem nu aan de beleidsmakers om te bepalen hoe ze deze dringende kwestie zullen aanpakken.