Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Toeristen ondervinden hinder door daklozenproblematiek in Paramaribo

GFC NIEUWSREDACTIE- De binnenstad van Paramaribo kampt met een groeiend aantal daklozen, die voor onhygiënische situaties zorgen. Dit leidt tot aanzienlijke hinder voor zowel de lokale bevolking als de toeristen die de stad bezoeken.

Het is duidelijk dat deze daklozen niet beschikken over faciliteiten om te baden en hun behoeften te doen. Hierdoor zijn incidenten waarbij daklozen hun behoeften doen in het openbaar geen uitzondering.

Dit vormt een onaangenaam scenario voor voetgangers in de stad, die op onverwachte plekken met deze situaties geconfronteerd kunnen worden.

Critici zeggen aan GFC dat ook de geur in de binnenstad een punt van zorg is. Paramaribo heeft soms te kampen met een urinegeur, met name na zware regenbuien.

De binnenstad loopt dan voor een groot deel onder water, wat het voor voetgangers onaantrekkelijk maakt om zich door de stad te verplaatsen. Het risico op blootstelling aan bacteriën en onbekende stoffen in het water draagt bij aan deze problematiek.

Om deze situatie aan te pakken, moet volgens hen de vraag gesteld worden of het mogelijk is om de daklozen in speciale opvangcentra te huisvesten.

Bovendien is er een dringende noodzaak voor regelmatig onderhoud aan de sluizen en goten om zo het water sneller te laten wegvloeien. Dit zou een positief effect kunnen hebben op zowel de geur als de algehele hygiëne in de binnenstad.

Het is duidelijk dat er actie ondernomen moet worden om deze problematiek te verlichten. Dit zal niet alleen bijdragen aan het comfort van de bewoners van Paramaribo, maar ook de ervaring van de toeristen die Suriname bezoeken verbeteren.