Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Veiligheid en respect: Boodschap van Korps Politie Suriname voor de Avond Vierdaagse

GFC NIEUWSREDACTIE- De jaarlijkse Avond Vierdaagse wandelmars (AVD) in Suriname staat weer voor de deur, en het Korps Politie Suriname (KPS) wil graag een belangrijke boodschap delen met zowel de wandelaars als de toeschouwers.

Deze boodschap richt zich op het waarborgen van de veiligheid en het bevorderen van respect tijdens dit geliefde evenement.

Het KPS doet een dringend beroep op alle deelnemers en toeschouwers om de bevelen en instructies van politieambtenaren te respecteren. Deze ambtenaren zijn belast met het vlot en veilig laten verlopen van de wandelactiviteit. Laten we samenwerken om dit evenement soepel en zonder incidenten te laten verlopen.

Rij- en voertuigbestuurders, we vragen u om uw medewerking te verlenen om de veiligheid op de wegen te waarborgen, vooral daar waar de wandelaars zich bevinden.

Houd u strikt aan de bevelen en aanwijzingen van de politie en vermijd indien mogelijk de straten waarover de wandelaars zullen lopen. Het is van groot belang dat u op de hoogte bent van de wandelroutes, zodat u tijdig kunt anticiperen op mogelijke vertragingen.

Groepsleiders, zorg ervoor dat uw deelnemers zich respectvol gedragen en geen alcoholhoudende dranken of drugs gebruiken tijdens het wandelen.

Onzedelijk gedrag bij dansen en zingen moet ten strengste worden vermeden. We roepen zowel actieve als passieve deelnemers en het publiek op om zich bewust te zijn van hun gedrag en af te zien van drugs- en alcoholgebruik.

Aan de jeugdigen: wees verantwoordelijk en laat u niet verleiden tot ongepast gedrag. Ouders, begeleid uw fietsende minderjarige kinderen op de openbare wegen, omdat zij vaak niet bekend zijn met de verkeersregels. Ondenkbaar veroorzaakte schade door deze jongeren zal worden verhaald op de ouders en/of verzorgers.

Ouders en verzorgers, zorg ervoor dat uw kinderen niet langer dan nodig op straat zijn en dat zij na de AVD veilig thuiskomen. Organisatoren van ‘after parties’ worden dringend verzocht om geen jeugdigen toe te laten tot deze evenementen.

Tot slot vraagt de politie aan alle deelnemers om zich beschaafd te gedragen op en langs de openbare wegen. Gebruik geen beledigende leuzen of maak geen kwetsende opmerkingen jegens anderen. Respect krijgt u door respect te geven.

Het KPS wenst iedereen veilige en sportieve wandeldagen tijdens de Avond Vierdaagse toe. Samen kunnen we van dit evenement een succes maken waarbij veiligheid en respect centraal staan.