Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Verkeerd gebruik Malathion kan leiden tot ademhalingsproblemen, krampen en zelfs de dood

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE– Met groot verdriet heeft Suriname kennis genomen van het overlijden van twee jonge kinderen. Volgens berichten van de politie  zou hun verzorgster hun hoofdhuid hebben ingesmeerd met Malathion, een veelgebruikt pesticidemiddel.

Malathion is een organofosfaatpesticide dat, ondanks het gebruik in de publieke gezondheidszorg en landbouw, aanzienlijke gezondheidsrisico’s kan opleveren bij onjuist gebruik.

Hoewel het meestal niet gevaarlijk is bij huidcontact in kleine hoeveelheden, kan een grote blootstelling – vooral bij kinderen – leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Deze kunnen variëren van milde symptomen zoals misselijkheid, braken en hoofdpijn tot ernstige symptomen zoals ademhalingsproblemen, krampen en zelfs de dood in extreme gevallen.

Het is onduidelijk of de blootstelling aan Malathion in dit geval de directe oorzaak was van de tragische overlijdens. Een grondig medisch onderzoek is nodig om de precieze doodsoorzaak te bepalen.

Dit incident onderstreept het belang van veilig gebruik en opslag van dergelijke chemicaliën, vooral in huishoudens met kinderen.