Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zonder Nederlandse hulp was Curaçao nog erger dan Haïti

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een recent debat op sociale media bracht naar voren dat, als Curaçao geen deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden, de situatie er mogelijk nog ernstiger zou zijn dan in Haïti.

De persoon die deze mening uitte, lichtte zijn standpunt nader toe op de GFC Lifestyle Facebook-pagina.

“Nederland biedt leningen, giften en diverse vormen van assistentie aan de overheid om de economie van Curaçao te stabiliseren en stimuleren,” werd er gezegd.

Bijvoorbeeld, in april maakte de staatssecretaris van Koninkrijksrelaties, Van Huffelen, bekend dat Nederland tot 2027 ongeveer 120 miljoen euro zal toewijzen aan Curaçao, Aruba en Sint-Maarten om hervormingen te realiseren.

Mede daardoor wordt er gesuggereerd dat de voormalige Nederlandse kolonie zich in een nog instabieler toestand zou bevinden dan het noodlijdende eiland Haïti, omdat het steun ontvangt uit Den Haag.

“Het is alom bekend dat corruptie hoogtij viert in die regio’s van de wereld, maar Nederland kan enige druk uitvoeren op Curaçao om transparanter te werken, en vriendjespolitiek te bestrijden,” bleek verder uit de reactie.

Volgens de criticus helpt Nederland ook bij wetshandhaving, gezondheidszorg, onderwijs en milieubeheer.

“Als onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden heeft Curaçao ook toegang tot bepaalde economische voordelen, zoals toegang tot de Europese markt. Nederland kan ook bijdragen aan het aantrekken van investeringen naar Curaçao zoals het toerisme,” aldus de criticus.