Albania

“Ai më dëboi nga shtëpia të enjten dhe më ofendoi”, rrëfimi i përlotur i doktorit të Maradonës: E vërteta e vdekjes së Diegos dhe një përgjigje për akuzat

Leopold Luque, mjeku kryesor i ekipit mjekësor të Maradonës, është nën hetim për një vrasje të mundshme. Policia bastisi shtëpinë dhe klinikën e tij dje dhe do të përcaktojë të gjitha rrethanat e vdekjes së Maradonës në ditët në vijim.

Rreth 40 oficerë dhe hetues policie janë duke kërkuar dokumentacionin dhe duke ekzaminuar ekipin mjekësor që ishte përgjegjës për shëndetin e Maradonës.

Hetimi filloi pasi vajzat e Maradonës dyshoi në ilaçet e destinuara për babanë e saj. Avokati i Maradonës kërkoi masa urgjente për të përcaktuar nëse mjekët bënë gjithçka që mundeshin.

Pas këtij zhvillimi, Luque thirri gazetarët argjentinas në shtëpinë e tij, të cilëve iu përgjigj pyetjeve për 40 minuta dhe u tregoi anën e tij të historisë.

“Nuk është asnjë gabim mjekësor. Gjithçka që mund të bëhej u bë. Unë nuk kam asgjë për t’u ankuar. Unë e doja Diegon dhe bëra gjithçka që ai të bëhej më mire. Vetëm unë qëndrova me të. Unë nuk jam përgjegjës për atë që ndodhi, jam krenar për gjithçka bëra për Diegon dhe familjen e tij”, tha Luque, duke shtuar:

“Ai më dëboi nga shtëpia të enjten dhe më ofendoi. Kur u sëmur ai i trajtoi të gjithë ashtu. As ai nuk donte të fliste me vajzat e tij. Kur më shtyu, nuk doja të largohesha, i thashë që nuk do të largohesha derisa të ngrihej nga shtrati dhe pastaj mund të largohesha. Vdekja e tij nuk ishte rezultat i një gabimi mjekësor. Një sulm në zemër është diçka që mund t’i kishte ndodhur një pacienti të tillë, është plotësisht normale që dikush që ka një histori mjekësore si Diego të kishte vdekur ashtu”.

Pasi shpjegoi se çfarë po ndodhte në ditët e fundit të jetës së Maradonës, Luque e shtriu historinë në të gjithë periudhën në të cilën ai ndihmoi legjendën argjentinase.

“Diego ishte i trishtuar dhe i dëshpëruar për një kohë shumë të gjatë. Atij i mungonin prindërit. Unë u përpoqa të isha një mik i mirë dhe të isha gjithmonë në shërbim të tij. Dhe ai ishte shumë i fortë, nuk mund t’i impononit asgjë, ai ishte jashtëzakonisht kokëfortë. Ai duhet të kishte shkuar drejt lënies së alkoolit por nuk donte. Ne duhej të ekuilibronim midis pilulave që po merrte dhe alkoolit që po pinte. Ai bënte çfarë të donte, ndërsa ne nuk mund të bënin asgjë”, tha Luque, duke shtuar:

“E di që tani do të ketë gazetarë që kërkojnë gjak pas vdekjes së tij, por unë nuk jam fajtor për asgjë. E vetmja gjë që bëra gabim ishte se e desha atë. Unë jam në dispozicion për të gjithë organet që duan të më hetojnë, nuk kam asgjë për të fshehur. Unë kam qenë gjithmonë me Diegom dhe besoj se ata që duan të dinë të vërtetën së shpejti do ta kuptojnë se unë nuk jam fajtor për vdekjen e tij”.

Football news:

Solskjaer on 3-2 with Liverpool: Manchester United won on their own terms. It's a good feeling
Hames scored 10 (3+7) points in Everton's home matches. Away - 0
Suarez scored his 12th goal of the La Liga season. Messi has 11
Miller on the Manchester United defeat: Devastated. There is no second chance in knockout football
Game of Thrones actor on Liverpool: Manchester United would have been destroyed a year ago. Huge progress
Ricard Puig: It's a pretty tough season, I'm not used to playing so little. Scoring with a header is something unreal
Khabib: I am preparing for my debut in big football. I am a free agent