Albania

Arsyet pse janë rritur shpresat për një vaksinë anti-Covid brenda vitit

Shpresat janë në rritje që një vaksinë e koronavirusit të miratohet deri në fund të vitit, me punonjësit e kujdesit shëndetësor që do të marrin dozën e tyre të parë në fillim të vitit 2021.

Dr Anthony Fauci, eksperti kryesor i SHBA në sëmundjet infektive, tha të dielën se duhet të dihet deri në fund të Nëntorit ose në fillim të Dhjetorit nëse një vaksinë ishte e sigurt dhe efektive.

Qeveria Irlandeze i shtoi optimizmit në rritje, duke thënë se një vaksinë do të ishte në dispozicion së shpejti.

“Unë jam gjithnjë e më optimist, ashtu si qeveria, që ne do të shohim një vaksinë të aprovuar në dy muajt e ardhshëm dhe se në gjysmën e parë ose tremujorin e parë të vitit të ardhshëm do të jetë e mundur të fillojmë vaksinimin e atyre që janë më në rrezik,” Leo Varadkar, nënkryeministri i Irlandës, i cili është gjithashtu një mjek, i tha radios RTE të dielën.

Një raport tha që NHS në Mbretërinë e Bashkuar po përgatitet të fillojë imunizimin e stafit të vijës së parë me një vaksinë brenda javësh. Punonjësve të kujdesit shëndetësor ka të ngjarë t’u jepet përparësi e aksesit në çdo vaksinë, si dhe njerëzve, shëndeti themelor i të cilëve do të thotë se konsiderohen në rrezik të rritur të ndërlikimeve nëse marrin Covid-19.

Football news:

Jose Mourinho: No one cried for us when Tottenham played 4 games in a week
Zidane called soboslai and wants To see him at Real Madrid in January
Pep on the 700th match of his career: I Didn't expect it to be so much. I'll spend another 700 and finish!
Kamwenge became a client of agent Bale
Mourinho on coaching career: 20 years ago, only ex-players were taken into account. Not now, and this is my legacy
Balotelli is close to a move to Vasco da Gama. He was offered 2.5 million euros a year
Van Dijk - best Central defender of 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)