Albania

Auron Tare: Koliqi i shërbeu fashizmit. I dorëzoi kurorën Viktor Emanuelit

Auron Tare jo vetëm është i bindur për konkluzionet në studimin e tij por vijon të hedhë akuza të rënda për dy personazhet që ka marrë në studim. Në emisionin HARD TALK nga Roland Qafoku, Tare thotë se askush nuk mund ta kundërshtojë dot faktin që Enest Koliqi bashkëpunoi me fashistët dhe dorëzoi kurorën Viktor Emanuelit.

-Ernest Koliqi i shkruan Joklit që të vijë në Shqipëri me një kontratë kur ishte ministër Arsimi. Sa i madh ishte Ernest Koliqi.

-Mos merrni dokumenta të shkëputura nga konteksti historik. Merrni personazhet në gjithë dritëhijet e tij. Ashtu siç ka shkruar atë, ka bërë dhe një fjalim ku ishtë në Korporatën e Epërme Fashiste. Ka qenë në dhënien e kurorës së Shqipërisë, Italisë fashiste. Qënia në dhënien e kurorës së Viktor Emanuelit dhe aktiviteti i tij mbas luftës e kompleksojnë këtë figurë. Në shumë letra e ka vuajtur pjesën e qënies me fashizmin.

Football news:

Thomas Tuchel: If both legs were intact, you could have seen my 40-meter sprint
PSG saved Tuchel's pet: Choupo-moting got everyone for free, managed not to score from a centimetre, and now pulled Paris to the semi-finals of the Champions League
Gian Piero Gasperini: The worst part is that we were so close. I can only thank the guys
Neymar was the player of the match Atalanta-PSG. He gave an assist
ПС PSG suffered through the entire quarter-final and turned it over in 149 seconds. Lifted the Italian curse and went so far in the Champions League for the first time in 25 years
ПС PSG's pain was transformed into happiness: in three minutes, the suffering stars turned into celebrating kings
The club from Italy won't win the Champions League for the 10th year in a row. This is an anti-record