Albania

Bajrami i Madh, Myftiu i Tiranës tregon si do kryhet falja në kushtet e pandemisë

Të enjten besimtarët myslimanë do të festojnë Bajramin e Madh, pas 30 ditësh agjërimi të muajit të Ramazanit.

Ndonëse edhe këtë vit, kjo festë do të kremtohet në kushtet e pandemisë Covid-19, këtë herë duket se masat janë më të zbutura.

Myftiu i Tiranës Lauren Luli tregon për Euronews Albania se ndryshe nga viti i kaluar ku falja e mëngjesit u krye vetëm nëpër xhami, këtë herë falja do të kryhet në sheshet kryesore të qyteteve, ndërsa në Tiranë, do të kryhet në sheshin Skënderbej.

Dy bajramet e shkuara ishin të kufizuara duke u falur nëpër xhami, por sivjet do ta falim në shesh, do ta festojmë së bashku, ndonëse duke pasur shumë kujdes. Falja e Bajramit është së bashku për këtë arsye, sepse shpesh herë pyetet pse duhet të falen së bashku, po simbolika e Bajramit është që të festohet së bashku, pra të mblidhemi në një vend”, tha Myftiu i Tiranës, Lauren Luli.

Programi i faljes së Bajramit sipas Myftiut të Tiranës do të fillojë rreth orës 6 pa 20 të 14 majit. Për shkak të pandemisë ky aktivitet do të jetë më i shkurtër në kohë dhe çdo besimtar duhet të jetë i pajisur me maskë.

e.r/dita

Football news:

Lewandowski about 1:1 with Spain: Our plan worked. Poland will not be the favorite in the game against Sweden
Pau Torres: Spain will do everything to reach the next round of the Euro. You need to believe in yourself
Enrique pro 1:1 with Poland: I expected more superiority from Spain. No one said that it would be easy
Rodri ob 1:1 with Poland: We are very disappointed. The pitch was not in the best condition, but this is no excuse
Alvaro Morata: Spain had a chance to beat Poland. I am grateful to Luis Enrique for his trust
Kozlowski broke the Euro record by playing for Poland at 17 years and 246 days. He surpassed Bellingham
For the first time since 1996, Spain has no wins after two rounds at the Euro. Then it reached the playoffs