Albania

BFI jep lajmin e fundit për shkuarjen në haxh

Bashkësia Fetare Islame e Maqedonisë së Veriut ka njoftuar, se as këtë vit nuk mund të kryhet haxhi.

Siç sqarojnë nga BFI-ja, ky vendim vjen pas informacionet që Ministria e Haxhit të Arabisë Saudite ka dërguar tek ata.

“Gjendja e jashtëzakonshme që po vazhdon nga sëmundja fatkeqe Kovid-19 bën që Arabia Saudite të mos ketë mundësi që t’i hap kufijtë dhe ta mundësojë kryerjen e Haxhit me qëllim sigurinë dhe ruajtjen e shëndetit të besimtarëve. Mbesim me shpresë, që kjo sëmundje të ketë fundin e vet dhe inshallah viteve të ardhshme të vazhdojë kryerja e këtij obligimi fetar. Allahu ju bekoftë me të mirat e Tij!”, thuhet mes të tjerash në njoftimin e BFI-së.

Football news:

Savin promised that Krasava will return money for tickets to fans in case of defeats in August
Chelsea made two offers to Inter for Lukaku
Ronaldo is ready to return to Real Madrid. Madrid wants to sign only Mbappe (As)
After 10 days, Russia is fifth in the Tokyo 2020 medal standings. A little more-and the UK will catch up with us
Former Liverpool and England player Downing has finished his career
Bardzagli about 18-year-old Mbappe: He ran at a speed of 3,000 miles per hour. I asked Paratici why Juve is not signing him yet
Robert Pires: Mbappe's goal is to win the Champions League with PSG, and he will achieve it, I think