Albania

Brenda dy javëve pensionistët dhe qytetarët e rrezikuar do ta marrin ndihmën financiare prej 6 000 denarëve

Ndihma financiare nga shteti për kategoritë e rrezikuara të qytetarëve ka ngecur nëpër labirintet e Kuvendit. Qytetarët që kanë më shumë nevojë për këto para në këtë krizë, nuk mund t’i marrin gjashtë mijë denarët e premtuar nga shteti sepse ligj i veçantë nuk është miratuar për këtë qëllim. Kryetari i Komisionit të Financave dhe Buxhetit, Timço Mucunski, thotë se në fund të javës së ardhshme, Ligji mund të gjendet në komisionin amë. Por para kësaj, ligji duhet të kalojë në seancë në Kuvend kurse kryetari i legjislacionit është kompetent për këtë, shton Mucunski.

Duhet të punojë nga besimi i mirë sepse ka edhe projekte që janë për të gjithë qytetarët dhe për të cilat partitë politike nuk bëjnë diskriminim. Ndërsa ne kemi stimuluar një pjesë të masave që janë në atë ligj – tha Timço Mucunski, VMRO-DPMNE.

Nga Kuvendi nuk morëm përgjigje se kur ligji për mbështetje financiare të kategorive të rrezikuara do të vijë në rend dite. Qëndrim kërkuam edhe nga LSDM-ja, por nga atje na thanë se tash është herët të flitet në këtë temë sepse fillimisht në Kuvend duhet të kalojë propozim-buxheti për vitin 2021. Thonë, kështu është procedura. Ndërsa nga Aleanca për Shqiptarët thonë se pushteti vetë vendosë cili ligj do jetë me prioritet dhe më pas përgjegjësinë e hedh në partitë opozitare.

Ligjet që kanë të bëjnë drejtpërdrejt me interesin e qytetarëve, interesin e krizës me kovidin dhe balancimin e buxhetit, ne kemi krijuar një kuorum, megjithëse nuk votojmë për disa ligje, por nuk bëjmë probleme për të mos kaluar ato ligje për shkak të mungesës së kuorumit – deklaroi Halil Snopçe -Aleanca për Shqiptarët.

Ajo që shqetëson qytetarët është nëse do të marrin paratë për blerjen e produkteve të Maqedonisë në kohë, sepse siç na thanë deputetët para miratimit të buxhetit për vitin e ardhshëm, Ligji nuk do të jetë në rend dite. Kjo do të thotë që qytetarët nuk do të marrin ndihmën nga shteti për të paktën edhe dy javë të tjera, edhe pse e drejta për të shpenzuar paratë është më 25 dhjetor të këtij viti. Sipas Ligjit për Mbështetje Financiare, pensionistët me pension mujor deri në 15 mijë denarë, të papunët që nuk kërkojnë punë, ose të papunët pasivë duhet të marrin gjashtë mijë denarë. Pastaj, prindërit e vetëm, artistët dhe punëtorët e filmit, nxënësit e shkollës fillore dhe të mesme dhe fëmijët pa prindër.

Football news:

Agent: Cheryshev is not going to leave Valencia. The coach trusts him
Bayern gave the midfielder Dayak Union on loan with a buyout option
Lampard on Mount: I moved to Chelsea at his age and it took me a year to find myself. And he already has so many games
Mbappe does not score for PSG 4 matches in a row. This is his worst streak since April-May 2018
Mourinho on Rashford's words: Go to Opta and draw your own conclusions. Liverpool - Manchester United-and so quite a loud match
Ronaldo: Real Madrid made a mistake by letting Hakimi go. Sometimes I say to myself: Imagine yourself and him - we would move at a good speed
Barcelona would not consider Messi's participation in the game with Athletic if it were not for the trophy match