Albania

Cili sektor ka më shumë vende të lira pune në Maqedoni

Në tremujorin e tretë të vitit 2020, shkalla e vendeve të lira është 1.69 për qind, sipas të dhënave nga Enti Shtetëror i Statistikave. Numri më i madh i vendeve të lira të punës, përkatësisht 3,227 janë në grupin e pestë të profesioneve – Punëtorët në aktivitetet e shërbimit dhe shitjes.

Shkalla më e lartë e vendeve të lira të punës prej 4.69 për qind ka sektori Objekte për akomodim dhe aktivitetet e shërbimit me ushqim, ndërsa shkallë më të ulët prej 0.17 për qind është regjistruar në sektorët e energjisë elektrike, gazit, avullit dhe klimatizimit dhe administratës publike dhe mbrojtjes; sigurimi i detyrueshëm social.

Bizneset me 3 deri në 9 të punësuar e kanë shkallën më të lartë të vendeve të lira të punës e cila është 2.44 për qind.

Të dhënat e ESHS-së, Rajoni i lindjes e ka shkallën më të lartë të vendeve të lira të punës e cila është 2.11 për qind.

Football news:

Messi spent 20 minutes on the pitch after the match with Rayo, taking photos and communicating with stewards and bolboys
Anonymous mindless idiots. Manchester United reacted to the racism against the team's players in social networks
Tuchel on PSG and Chelsea: I had a shitty Christmas, and suddenly I found the best gift under the tree
Mourinho on Klopp's expression on the sidelines: When I behaved like this, there was a reckoning. Some people are different
Real Madrid, Barcelona, Bayern Munich, AC Milan, Juve and 6 clubs from England are among the organizers of the Super League. There will be 20 teams in the tournament
Ronaldo and Georgina violated anti-bullying measures by going to a ski resort. Juve player faces a fine
Aubameyang may miss the match against Manchester United. His mother is sick