Albania

Disa vdesin kurse elitat shtojnë pasuritë. Në listën e ‘Forbes’ shtohen 630 miliarderë gjatë pandemisë

Ndërsa koronavirusi po shkakton panik dhe varfëri midis klasave të mesme dhe të ulëta, me varfërinë që po të rritet, po favorizon ndërkaq edhe miliarderët. Kjo u zbulua nga një studim i pabarazisë, i cili analizoi atë që po ndodh në Shtetet e Bashkuara.

Ndërsa pandemia në Amerikë shkaktoi një rritje dramatike të numrit të të papunëve, “pasuria e miliarderëve amerikanë është rritur me 434 miliardë dollarë, një rritje prej 15%”.

Në këto dy muaj fitimet e Jeff Bezos dhe Mark Zuckerberg janë rritur me gati 60 miliardë dollarë.

Midis 18 marsit dhe 19 majit, vlera totale neto prej mbi 600 miliarderësh në Shtetet e Bashkuara u rrit nga 2.948 trilion dollarë në 3.338 trilion dollarë. Në mars, ishin 614 miliarderë në listën e Forbes. Dy muaj më vonë, numri i tyre u rrit në 630.

Pasuria e Elon Musk është rritur me 3.5 miliardë dollarë në javën e kaluar. Pasuria e Jeff Bezos u rrit me 900 milion dollarë dhe Eric Yuan pa që pasuria e tij të rritet me 800 milion dollarë. Mike Bloomberg ka parë që pasuria e tij të rritet me 400 milion dollarë.

Natyrisht, vlerësimet e pabarazisë kanë të bëjnë me pasuritë personale të miliarderëve, d.m.th., ato nuk marrin parasysh akumulimin e pasurisë në mënyra të tjera, domethënë përmes kompanive, kompanive financiare, etj.

Dhe natyrisht, fenomeni nuk kufizohet vetëm në Shtetet e Bashkuara, pasi pandemia paraqet mundësi për të gjithë elitat në planet.

o.j/dita

Football news:

Jan Pro 1-0 with Hertha: they didn't have any special moments. Important victory
Ole Gunnar Solskjaer: I hope Manchester United can play the same way as before the break
Coach Bayer BOS Pro 2:4 with Bayern: We made a lot of mistakes, played against a top team
Rivaldo about Lautaro in Barca: it would Seem that the player for 100 million will go out at the start. But the first option – Suarez
Gerard Houllier: Liverpool will not just win the Premier League, they will do it effectively. Trophies are in his DNA
A schoolboy from Bayer scored Bayern's youngest Bundesliga goal. The guy is 17 years and 42 days old
Manchester United have no plans to change their summer transfer plans. The club is Interested in Sancho, Grealish and Havertz