Albania

Gjermanët, për një politikë më të rreptë të azilit në BE

Sipas një sondazhi të publikuar nga gazeta gjermane Welt am Sonntag, shumica e qytetarëve gjermanë mbështesin një politikë më të rreptë të Bashkimit Evropian kur bëhet fjalë për dhënien e azilit dhe dëshirojnë të parandalojnë hyrjen e paligjshme të azilantëve në BE.

Sipas gazetës, 59 përqind e të anketuarve votuan në favor të ndryshimeve në sistemin e përbashkët të azilit të BE-së, gjë që do t’i parandalonte azilkërkuesit të hynin në territorin e Unionit në mënyrë të paligjshme në të ardhmen.

Në vend të kësaj, pjesa më e rrezikuar e asaj popullate do të sillet direkt nga kampet e refugjatëve në rajone të krizave, raporton portalit Politico i Brukselit.

Një skenar i tillë u kundërshtua nga 30 përqind e të anketuarve, ndërsa 11 përqind ishin të pavendosur.

Aktualisht nuk ka një konsensus më të gjerë në BE për një politikë të përbashkët të imigracionit, shkruan portali, duke përmendur se, nga të gjitha vendet anëtare të BE-së, Gjermania ka marrë numrin më të madh të azilkërkuesve nga kampet e refugjatëve në Turqi.

Football news:

Thomas Tuchel: If both legs were intact, you could have seen my 40-meter sprint
PSG saved Tuchel's pet: Choupo-moting got everyone for free, managed not to score from a centimetre, and now pulled Paris to the semi-finals of the Champions League
Gian Piero Gasperini: The worst part is that we were so close. I can only thank the guys
Neymar was the player of the match Atalanta-PSG. He gave an assist
ПС PSG suffered through the entire quarter-final and turned it over in 149 seconds. Lifted the Italian curse and went so far in the Champions League for the first time in 25 years
ПС PSG's pain was transformed into happiness: in three minutes, the suffering stars turned into celebrating kings
The club from Italy won't win the Champions League for the 10th year in a row. This is an anti-record