Albania

Ilaçet më rimbursim. Caktohen depot/ Udhëzimi problematik që shmang konkurrencën në treg

Fondi i Sigurimit të kujdesit shëndetësor u ka dërguar të gjithë farmacive që kanë kontratë me të udheëzim për rimbursimin e barnave me të cilat mjekohen pacientët covid.

Në banesë, por në shkelje të ligjit të konkurrencës Fondi udhëzon të rimbursohen barna me emra të kompanive dhe depove farmaceutike duke favorizuar disa e duke përjashtuar disa të tjera.

Udhëzimi i Fondit është korrekt deri në piken tre ku sqaron se rimbursohen barnat sipas principit aktiv. Por në pikën 4 Fondi, institucioni përgjegjes për rimbursimin i sugjeron farmacitë se duhet të japin me rimbursim vetëm antibiotikët e një kompanie përshembull Levofloxacin të kompanisë të një kompanisë sllovene apo Vitamin c ku i tregon të shkruar se të cilës depo farmaceutike ndërkohë që ka edhe depo të tjera farmaceutike që e disponojnë vitaminë c.

Madje në pikën 4 të udhëzimit FSDKSh e përforcon kur thotë se farmacia dakortëson me pacientin elementët e recetës që janë në skemën e rimbursimit ndërsa për suplementet që janë jashtë listës së përhershme të rimbursimit do të jepen sipas formatit në pikën 4.

Në librin e barnave të rimbursueshme Fondi rimburson për një barnë alternative ku të parin e rimburson plotësisht ndërsa i dyti është me bashkë pagesë ku 50 % i paguan fondi dhe 50 % i paguan qytetari. Në këtë rast nuk ka funksionuar kjo logjikë duke favorizuar disa kompani./tch

o.j/dita

Football news:

Dzeko and Fonseca did not settle the conflict, Edin works separately from the team. Roma have no offers
Lampard's sacking in the insiders: tension with Granovskaya, Abramovich's fury after Leicester, lack of communication with players
Guardiola on Lampard's departure: There are no projects. You need to win - or you will be fired
Gary Neville: We will discuss Tuchel's departure in 1.5-2 years, I am sure. This is how Chelsea works
Valery Gazzaev about his son in Siena: He's only 40, he needs to gain experience. The deputy of the State Duma Valery Gazzaev commented on the appointment of his son Vladimir as the head coach of Siena from the 4th division of Italy
Pedri about Barca: I got where I wanted to go. Learning is easier when there are good players around
Rangnick refused to take charge of Chelsea on an Interim basis