Albania

INSTAT/ Italia, partner kryesor tregtar me 46 % të eksporteve shqiptare

Në nëntëmujorin e 2020-s eksportet e mallrave arritën vlerën 195 miliardë lekë, ndërsa INSTAT bën të ditur se partneri kryesor tregtar për këtë periudhë është Italia, drejt së cilës shkuan gati 46% e eksporteve.

Referuar INSTAT, eksportet drejt Italisë në vlerë llogariten 89.2 miliardë lekë. Pjesën më të madhe të eksporteve drejt Italisë e zë rupi “tekstile dhe këpucë”. Gjatë 9-mujorit, eksporti i këtij grupi llogaritet gati 57 miliardë lekë.

Eksportet e grupit “materiale ndërtimi dhe metale” drejt vendit fqinj llogariten 8.7 miliardë lekë, ndërsa eksporti i grupit “makineri, pajisje dhe pjesë këmbimi” llogaritet 7.4 miliardë lekë.

Por, Shqipëria eksportoi drejt Italisë edhe ushqime, që në vlerë për periudhën janar-shtator llogariten mbi 6 miliardë lekë.

h.b/dita

Football news:

Mourinho on 0:0 with Chelsea: if anyone should have won, it was Tottenham. The players in the dressing room are not happy and it's fantastic
Lampard on 0:0 with Tottenham: Chelsea did enough to win. I'm glad we didn't miss out
Pape Bouba Diop, the author of Senegal's goal against France at the 2002 world Cup, has died. He was 42 years old
Langle injured his ankle in Barca's game with Osasuna. 21-year-old Minghesa is the only Central defender without injuries
De Gea injured his leg when he hit the post. He can return to the game against PSG on Wednesday
Cavani was the second to score 3 (2+1) points for Manchester United, coming on as a substitute in the Premier League. Solskjaer did poker in 1999
Antoine Griezmann: Barcelona want to be Champions. The path will not be easy