Albania

Kotzias: FFM nuk është pa shtet, duhet ta ndryshojë emrin

Nikos Kotzias, ish-Ministri i Jashtëm grek dhe nënshkrues i Marrëveshjes së Prespës, i bëri thirrje qeverisë Greke të bëjë presion në Federatën e Futbollit të Maqedonisë për të ndryshuar emrin e saj, sepse nëse “Maqedonia e Veriut” nuk do të ekzistonte si shtet, nuk do të merrte pjesë as përfaqësuesja e futbollit në Kampionatin Evropian.

“Unë u rekomandoj të gjithë atyre që janë përgjegjës në Maqedoninë e Veriut të lexojnë me kujdes dhe saktësisht nenin [3]. g.] të nenit të parë të Marrëveshjes së Prespës [1.3. i.]. “Është rënë dakord qartë se emri Maqedonia e veriut është i detyrueshëm për çdo institucion të vendit mik, nëse ka një numër arsyesh, njëra prej të cilave është kur lidhet me shtetin dhe njësitë publike.

Ne e dimë që Federatat e Futbollit janë shoqata të pavarura. Por këto veprojnë në bazë të ligjeve kombëtare të sportit në secilin vend. Ndoshta në Kampionatin Evropian të Futbollit në vitin 2020, ajo përfaqësohet nga një ekip futbolli i Federatës së tyre, por kjo Federatë nuk është pa shtet, nuk funksionon jashtë atij vendi dhe kohës. Është një federatë futbolli në një vend të veçantë dhe është e lidhur me të.

Prandaj, Federata e Futbollit është e lidhur me shtetin e Maqedonisë së Veriut, dhe jo me një palë të tretë. As nuk është Federata e një vendi pa shtetësi. Përveç kësaj, pa shtetin e Maqedonisë së Veriut, nuk do të kishte marrë pjesë në Kampionatin Evropian.

Sidoqoftë, Federata e Futbollit e Maqedonisë së Veriut nuk është markë e mbrojtur siç pretendojnë disa njerëz. Në vend të kësaj, nga ky këndvështrim, është pjesë e dispozitave për hyrjen e detyrueshme të vendit të origjinës”, shkruan Kotzias./Telegrafi/

Football news:

The more the fly spins in the web, the more entangled it becomes. Here is how Belarusian officials and coaches persuaded the athlete to go home
Ronaldinho on Messi's victory at the Copa America: This is the only thing that he lacked. I am very happy for him
Mikel Arteta: Jaka stays. He is a key Arsenal player
Parti injured his ankle in a friendly game with Chelsea. Arsenal midfielder will be examined tomorrow
Umtiti agrees to leave Barca, but only to a club from the Champions League or claiming the title
Sassuolo is ready to give Locatelli to Juve on loan for 5 million euros with an obligation to buy out at least 30 million
Sofia Pozdnyakova: It's more fun with the audience, the excitement wakes up. But we do not have such a popular sport as football or figure skating. We are used to it