Albania

Merr fund drama/ Nis riatdhesimi i fëmijëve dhe grave shqiptare të bllokuar në kampin “Al Hol” në Siri (Video)

Ka nisur misioni i riatdhesimit të fëmijëve shqiptarë në Siri. Lajmi është dhënë nga Gjysmëhëna e Kuqe Siriane e cila shpjegon se përpjekjet e përbashkëta humanitare kanë bërë që fëmijët shqiptarë në Siri të mund të kthehen ne vendlindjen e tyre.

Ndërsa qeveria Siriane siguroi të gjitha lehtësitë e nevojshme, Gjysmëhëna e Kuqe #Siriane mundësoi me sukses familjet shqiptare, që banonin në kampin Al-Hol në Hasakeh, të ktheheshin në atdheun e tyre nën një kërkesë për qeverinë shqiptare.

Nën mbikëqyrjen e Inxh. Khaled Hboubati, President i SARC, familjet janë dorëzuar në teste gjithëpërfshirëse mjekësore para se të largohen nga Kampi, ku Gjysmëhëna e Kuqe Arabe Siriane i shoqëroi ata në Damask.

Mark Ghareeb Shefi i Misionit të Shqipërisë në Liban do të shoqërojë familjet në udhëtimin e tyre nga Damasku në Shqipëri.

SARC falënderon Federatën Ndërkombëtare të Shoqërive të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe dhe, në veçanti, Z. Francesco Rocca, President i IFRC, dhe të gjithë partnerët Humanitarë, si dhe palët e interesuara në terren, për përpjekjet e tyre të bëra për të lehtësuar misionet humanitare të SARC u përpoqën për të lehtësuar vuajtjet humanitare dhe për të mbrojtur dinjitetin e njerëzve të prekur.

o.j/dita

Football news:

The Salzburg defender's career has had crosses and a stroke at 27 - and he's come back every time
A year ago, it had infuriated him that Holand was getting all the attention. Now he is the king of penalties and the main star of Salzburg
Three draws is not the main positive for Loko in the Champions League. All opponents are forced to adapt to Nikolic
Gladbach fans made a noise at the Inter hotel in the morning and left a hundred cans of Cola. In 1971, because of this, the match was canceled, in which the Italians flew 1:7
VAR-question for the first goal against Loko: was there definitely no offside? We were shown a shot, but not convinced
Steve McManaman: Real Madrid are an aging team. They need new players if they want to reach their previous heights
ISCO could move to Sevilla in January. Lopetegui is personally Interested