Albania

Një maske kirurgjikale i duhen 450 vjet për t’u dekompozuar në det, emergjencë ndotëse

Si kurrë më parë, njerëzimi ka njohur përdorimin masiv të maskave, për shkak të përhapjes së pandemisë. Por vetë akti i përdorimit të tyre mund të sjellë pasoja negative për ambientin.

Sipas një studimi të shërbimit shëndetësor belg, maskave kirurgjikale që përdorim zakonisht në çdo cep të botës i duhen rreth 450 vjet për t’u dekompozuar. Një periudhë e gjatë për një sasi edhe më të madhe maskash, miliarda çdo ditë, që rrezikon të ndotë edhe më shumë oqeanet e planetit.

Sasia i shtohet rreth 8 milionë tonelatave plastike që përfundojnë në det çdo ditë, dhe që po asfikson gjallesat e detit, por në mënyrë indirekte mund të përfundojë edhe në tavolinat tona.

Football news:

Sunderland will be owned by the 22-year-old son of Russia's richest woman. In 2016, the family got rid of Marcel
Liverpool and London clubs will be able to let spectators into the stadiums next week, Manchester United and Manchester City-not yet
Henderson about the incident with Suarez and evra I'm Not sure that Liverpool did the right thing. We didn't think about Patrice at all
Shilton on the Hand of God: the Unpleasant aftertaste is over. Maradona - one of the best in history
Inter will fine Vidal for sending off against Real Madrid. The player received two yellow cards in 7 seconds
Conor: Rest in peace, Diego
Some love Ronaldo, some love Messi, but they can't even dream of the adoration that Maradona received. Ardiles about Diego