Albania

Platformë për gjurmimin e importeve të ushqimeve të ngrira, të dyshuara për Covid-19

Kina ka vendosur të nisë nga 1 nëntori një platformë për të gjetur origjinën dhe ndjekur hapat e ushqimit të ngrirë të importuar, midis mishit dhe peshkut, pas zbulimit të Covid-19 në paketimet e ardhura nga jashtë.

Ky është versioni i fundit i Pekinit për gjetjen e shkaqeve të shpërthimit të Covid-19, të regjistruara në kryeqytet dhe së fundmi në Qingdao, Shandong, me dyshimin se ato gjenden te industria e ushqimeve të ngrira.

Nuk është e qartë nëse ky është rasti edhe për Wuhanin, kryeqyteti i Hubeit dhe një qyteti në Kinën Qendrore, ku koronavirusi u zbulua për herë të parë.

Yang Zhanqiu, zëvendësdrejtori i Departamentit të Biologjisë Patogjene të Universitetit të Wuhanit, vuri në dukje se “është e mundur që prodhimet e detit, të importuara, shkaktuan shpërthimin” në qytet, duke supozuar se produktet e importuara të peshkut ishin në shitje në tregun e Huananit.

“Ne nuk kemi gjetur zinxhir të infeksionit që tregon se virusi ka kaluar nga lakuriqët e natës tek njerëzit”, theksoi Yang për tabloidin ”Global Times”.

Football news:

Ferrara on Maradona: Diego was an anti-hero. He paid for his mistakes
Mikel Arteta: Arsenal have problems with goals. This is the difference between winning and losing
Alexey Miranchuk will pass a second test for coronavirus in 6 days. He will not play in the Champions League with Midtjylland
The cutest video of the weekend-Antoine Griezmann's daughter celebrates a goal with her dad 😻
Deeney on Cavani: he didn't mean to offend, but a three-match suspension and training will be enough
Raul Jimenez suffered a fractured skull. Wolverhampton forward operated
Yuri Rozanov became a commentator, bypassing the age limit. Before that, he won the channel One competition, but instead of going to Euro 1996, he got a TV