Albania

Priten gypat e oksigjenit në Spitalin e Kërçovës, vjedhësi deshi t’i shesë si bakër!

Kërçova mezi arriti të sigurojë të gjitha mjetet dhe pajisjet në Covid qendrën e saj për t’u ballafaquar me pandeminë.

Këtu janë të instaluara bombolat e oksigjenit të cilat ndihmojnë pacientët me Covid-19 që kanë probleme me frymëmarrjen.

Po me sa duket për disa njerëz pak rëndësi ka funksioni i këtyre gypave. Vjedhës, duke mos menduar për shëndetin e pacientëve në qendrën Covid të Kërçovës, kanë hyrë këtu dhe i ka prerë gypat nga bakri për t’i shitur për një shumë të vogël parash.

Drejtori i spitalit të Kërçovës, Stanko Trpeski, thotë se kjo u ka bërë shumë dëme në të holla, e për fat të mirë punonjësi i spitalit e ka kapur në kohë, përpara se vjedhësi të shkatërronte të gjithë sistemin.

“Rreth orës 14 në kontroll të rregullt të punëtorit tonë në bombolat të cilat janë të instaluara me oksigjen në qendrën Kovid, në kontrollin e rregullat është kapur një njeri i cili ishte duke vjedhur gypat e bakrit. Është bërë dëm i madh rreth 1000 euro për punë të imët janë vjedhur gypat e bakrit të cilat i kishte marrë për shitje”, deklaroi Tërpeski.

Ka mundur të bëhet një katastrofë e madhe, por për fat është kapur në kohë dhe nuk ka arritur që të dëmtojë gypin kryesor, thotë drejtori i spitalit.

“Për shkak se në kontrollin e rregullt, punëtori ynë e kapi personin në vendin e ngjarjes, megjithatë mund të bëhej një katastrofë e madhe ku nuk do të funksiononte asgjë në lidhje me oksigjenin”, tha Tërpeski.

TV21 mëson se personi në fjalë është kapur nga policia dhe ndaj tij po merren masat e duhura, e i njëjti person, siç mëson TV21, ka kryer edhe vepra të tjera penale në Kërçovë. Nga Sektori për Punë të Brendshme-Ohër thonë se me informacione më të detajuara do të dalin javën që vjen.

Football news:

Ramos will miss the French Super Cup due to a muscle injury to his leg
Roberto Carlos on Messi: He really needed the America's Cup - a title, a trophy. I am happy for my friend and colleague
Former Man City and Monaco striker Jovetic has moved to Hertha
Allegri on Real Madrid's Interest: I thank Perez, but I chose Juve because of my love for the club
Koeman likes Bayern defender Hernandez. Barcelona considers the transfer impossible
Former Liverpool defender Sako has moved to Montpellier
Gary Lineker: The Russian Olympic Committee has definitely become the most successful committee in the history of the Olympics