Albania

Rama-Blinken nënshkruajnë marrëveshjen mes Shqipërisë dhe SHBA-së për teknologjinë 5G: Të na ndjekin dhe vendet e tjera

Shqipëria dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë nënshkruar një marrëveshje të përbashkët për teknologjinë 5G. Marrëveshja është firmosur në Bruksel nga Kryeministri Edi Rama dhe Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken.

Sekretari Blinken: Faleminderit shumë që jeni sot këtu, por çka është më e rëndësishme, faleminderit për punën që kemi bërë së bashku. Mendoj që kemi dhënë një shembull shumë të fortë për të tjerët sot për nevojën për t’u siguruar që kur bëhet fjalë për rrjetet më të ndjeshme të teknologjisë që kemi ne të punojmë me shitës të besuar dhe mendoj që kjo është shumë e rëndësishme dhe një mesazh shumë i fortë për t’i dërguar të tjerëve dhe ç’është më e rëndësishme jemi mirënjohës për punën që SHBA dhe Shqipëria kanë bërë së bashku përfshi edhe stërvitjen Defender 21 që është përmbushur me kaq shumë sukses. Presim me padurim që të merrni vendin tuaj në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, kemi shumë punë të mira për të bërë edhe atje dhe në të gjitha aspektet, ky partneritet po bëhet më i fortë e më i thellë dhe ne e vlerësojmë shumë lidershipin tuaj për ta bërë këtë.

Kryeministri Rama: Për mua dhe për ne në Shqipëri është një moment shumë i rëndësishëm sepse siç besoj ju e dini kemi ndërmarrë këtë nismë nga ana jonë që prej disa vitesh e duke ju kërkuar edhe të tjerëve që të bëhen pjesë dhe të gjithë të bëjmë përpjekje për një korridor të sigurt komunikimi e për ta vënë këtë korridor të shumë shërbimeve kritike në duar të institucioneve shqiptare që të mos lejojmë të kompromentohet nga aktorë të tretë. Shrpesoj që së bashku ne të mund t’i bindim edhe miqtë e tjerë në rajon.

Sekretari Blinken: Ju po vendosni një shembull mjaft të mirë, jemi mirënjohës që ju kemi aleatë.

e.sh/Dita

Football news:

Juve and Sassuolo will discuss the transfer of Locatelli on Wednesday or Thursday. They demand 40 million euros for the midfielder
Andy Cole about Lingard's game for Manchester United against QPR: Jesse made an impression on me
PSG discussed Coulibaly's transfer with his agent (Corriere dello Sport)
Gianluigi Buffon: I didn't think Chiesa was so good when he moved to Juve. At the Euro, he was incredible
Malen arrived at the location of Borussia. PSV will pay 30 million euros for the top scorer
Roma offers 15 million euros for Langle. Barcelona wants at least 25 million
Tuchel is the coach of the year in Germany according to journalists. Flick-the second