Albania

Ringjitja vazhdon

Nga Edi Rama

24.800 punëtorë të angazhuar për rindërtimin vijojnë papushim, pa të shtuna, pa të diela, pa orare e as lodhje, punën në çdo cep të zonës së prekur nga tërmeti, së bashku me të gjitha skuadrat e institucioneve qendrore e vendore, duke siguruar javë pas jave kthimin në banesa të reja individuale të familjeve në zonat rurale, paralelisht me progresin e përditshëm në zonat ku janë projektuar lagje të reja, brenda apo ngjitur me qytetet e goditura.

Në Shijak:

Ka përfunduar 1 shkollë dhe 2 të tjera përfundojnë brenda vitit 2020

Nisin së shpejti edhe 3 shkolla e kopshte të tjera, nga të cilat 1 me fondet eqeverisë shqiptare dhe 2 me fondet e donatorëve

400 banesa individuale përfundojnë brenda vitit dhe 67 të tjera brenda janarit 2021

Nisin së shpejti edhe 200 banesat e fundit për këtë bashki

Kanë përfunduar meremetimet për 24 pallate dhe vazhdon puna në 3 të fundit

1844 familje janë shërbyer me grante rikonstruksioni nga 100 mijë deri ne 500 mijë lekë, me një total prej 408,996,303 lekë

897 familje shërbehen me bonus qeraje prej muajit Dhjetor 2019 deri në kthimin në shtëpi

Football news:

Arteta on Ozil: It is always sad when such a figure leaves
Alabai will move to Real Madrid in the summer. The contract for 4 years is agreed, the salary is about 11 million euros (Marca)
Stefano Pioli: We will look at the table in April. For Milan, every match is the most important
Zlatan Ibrahimovic: Together with Mandzukic, we will scare the opponents of Milan. He signed a contract
Milan scored 43 points in 18 rounds - the best result since the 2003-04 season. Then the club became the champion
Aubameyang scored a double in a Premier League match for the first time in the season. Parti's first assist for Arsenal
Chelsea want to buy Holand in the summer and are ready to break their transfer record (The Athletic)