Albania

Stërvitja e përbashkët: Vringëllima e “shpatës arabe” në Egjipt

Gjashtë vende arabe kanë filluar një stërvitje të përbashkët ushtarake në bazën ushtarake “Mohammed Najib” në Egjiptin veriperëndimor.

Zëdhënësi i ushtrisë egjiptiane, kolonel Tamir er-Rifai deklaroi se Egjipti, Arabia Saudite, Emiratet e Bashkuara Arabe, Jordania, Bahreini dhe Sudani po marrin pjesë në një stërvitje ushtarake të quajtur “Shpata Arabe”.

Eshtë deklaruar se aktivitetet brenda stërvitjes do të mbahen midis 17 dhe 26 nëntorit.

U nënvizua se ushtarët dhe pajisjet e vendeve pjesëmarrëse në stërvitje u transferuan në Egjipt me ajër dhe det dhe u njoftua se forcat tokësore, ajrore dhe detare të gjashtë vendeve morën pjesë në stërvitje.

“Si pjesë e stërvitjes, i cili synon të forcojë bashkëpunimin ushtarak midis vendeve arabe, u zbatuan metodat e standardizimit të koncepteve të indoktrinimit, ekzekutimin e duhur të detyrave dhe në kohë, si dhe organizimin e bashkëpunimit të përbashkët, teknikave dhe aftësive.”

Gjashtë vende arabe zhvilluan një stërvitje të përbashkët ushtarake në Egjipt gjithashtu në nëntor 2018. Kuvajti mori pjesë në stërvitje dy vjet më parë, por Sudani jo. Eshtë interesante që Kuvajti nuk mori pjesë në stërvitjen e këtij viti.

Football news:

Manchester United won a Premier League match for the 94th time, conceding first. This is a record of the tournament
Pirlo took the first trophy as a coach-snatched the Super Cup from Gattuso. And once they won together
Cristiano Ronaldo: Milan and Inter are very strong, but Juventus can win Serie A
Insigne failed to score all 3 penalties for Juventus for Napoli
Man City are back on top. We will fight to the end! Manchester City defender Alexander Zinchenko commented on the return of the club to the first place in the Premier League table after the victory over Aston Villa (2:0) in the postponed match of the 1st round
Noyer repeated the record of the Kahn, after a 196-th dry match in the Bundesliga
Ronaldo is the best in history for goals in official matches. He beat Bytsan, scoring 760th goal