Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Агресия: 15-годишен повали с ритник в главата мъж в Сандански

Т ийнейджър повали с ритник в главата мъж в центъра на Сандански. Агресията е заснета от приятел на момчето, предаде NOVA.

"Касае се за случай на непровокирана агресия.

Извършител на престъплението е 15-годишно момче. Той е имал подобна проява преди около година. Виждайки пострадалия, който е във видимо нетрезво състояние, казва на един от своята компания "вземи телефона да снимаш как ще го пребия този". След което се засилва от 6-7 метра, скача във въздуха и докато е във въздуха, изритва силно в главата пострадалия, който пада на земята.

Това не спира извършителя, продължава да го рита два пъти, един път го удря с юмрук.

За щастие, наблизо имало хора, които спрели момчето. Малко след това на мястото се явява патрул, който е минавал случайно. Полицаите преустановяват спречкването. След като органите на реда си тръгнали, младежът е нанесъл нов удар на пострадалия", разказа в ефира на "Здравей, България" Борислав Ковачки от Районната прокуратура в Благоевград.

Той каза, че с момчето трябва да работят педагози от Детска педагогическа стая.

Започнато е досъдебно производство. За подобно престъпление законът предвижда затвор 1-5 години, но тъй като е младежът е непълнолетен, има редукция на наказанието и то е до 2 години лишаване от свобода.

"Той може да отиде зад решетките, но само теоретично. На практика – не", уточни Ковачки.

Повече вижте във видеото.