Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Арх. Любо Георгиев и екипът на "Визия за София" стартираха кампания за местните избори

Името му се свързва още с "Програма за София", където са публикувани десетки анализи за различни сфери на града, стратегии и предложения.

"София няма нужда да избира между компромисни решения и скрити интереси или зависимости. Само ако обединим сили и работим заедно, можем да постигнем промяна и да развиваме град с визия за бъдещето, който знае как умно да планира ресурсите си и да дава най-доброто на всички свои жители днес."

арх. Любо Георгиев

арх. Любо Георгиев

Моментът, естествено, не е избран случайно - целта на новия "Екип" е да отправи послание към политическите организации за това, че София се нуждае от обединение и консенсус, за да получи шанс за по-добро управление на предстоящите местни избори през 2023. Идеята им не е да основат политическа партия, а да са по-скоро платформа, подкрепена от другите. Георгиев не крие към кого се насочва. "Целим да работим с прогресивните и в момента опозиционни политически партии и организации, ангажирани с развитието на София", заяви за "Капитал" той. На въпросът дали самия той ще е кандидат за кмет, той казва "Към момента, не. След няколко месеца, ако успея да убедя достатъчно хора, че ме бива и продължавам да виждам смисъл, може и да стана".

Различното: експертите и решенията

След спорното решение на общинския съвет да вмени отговорности за изпълнение на проекти на проектантското си дружество, голяма част от служителите напуснаха "Спфияплан", по примера на арх. Георгиев. Сега, изглежда, се обединяват отново в новата градска организация. Различното в нея е именно, че ще разчита главно на експерти в сферата на градското развитие и планиране (над 50 души), а не толкова на известни "политически имена".

"Знаем как да насочим София така че да развие своя потенциал, знаем как да поставяме целите пред градското управление и как те да бъдат постигнати. В Екипа на София ще продължим работата за тяхното постигане - с повече конкретика и в диалог с възможно най-много хора, на които им пука за София и искат да работят, за да я превърнем в нормален, подреден и красив европейски град."

Жоро Пенчев
Жоро Пенчев

IT експерт, член на "Екипът на София"

Затова е разбираемо, че екипът ще ползва анализите, работата по новия Общ устройствен план, "Програма за София", която насочва европейското финансиране през следващия програмен период, както и самата "Визия за София" за база за своите предложения.