Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Байдън: Ние ще помогнем на Украйна да си върне всички земи

Кадър БНТ

Ние ще помогнем на Украйна да си върне всички земи. Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън. Той посочи, че САЩ признават Украйна в нейните предишни, международно признати граници и обвини диктатора на Кремъл, че нарушава международното право.

Байдън също така заяви, че Америка ще помогне на Украйна да си върне окупираните от Русия територии. 

Президентът на САЩ добави също, че Русия нарушава международното право, пренебрегва Устава на ООН и демонстрира презрението си към мирните нации навсякъде по света.

"Съединените щати осъждат днешния измамен опит на Русия да анексира суверенна украинска територия. Русия нарушава международното право, пренебрегва Устава на ООН и демонстрира презрението си към мирните нации навсякъде по света. Не се заблуждавайте - тези действия не са легитимни. Съединените щати винаги ще зачитат международно признатите граници на Украйна. Ще продължим да подкрепяме усилията на Украйна да възстанови контрола върху територията си, като укрепваме военната и дипломатическата ѝ позиция, включително чрез предоставяне на допълнителна помощ за сигурност в размер на 1,1 млрд. долара", се казва в изявлението на американския президент, предаде оффнюз.бг.

В същото време Байдън обяви нови санкции срещу Русия и нейните функционери. Те влизат в сила от днес, 30 септември.

"В отговор на фалшивите твърдения на Русия за анексиране, Съединените щати, заедно с нашите съюзници и партньори, днес обявяват нови санкции. Тези санкции ще доведат до разходи за физически и юридически лица - в Русия и в чужбина - които оказват политическа или икономическа подкрепа на незаконните опити за промяна на статута на територията на Украйна", заяви президентът на САЩ.

Той също така увери Кремъл и лично Путин, че цивилизованият свят и по-специално САЩ ще направят всичко възможно, за да накарат агресора да отговаря за стореното.

"Ще мобилизираме международната общност да осъди тези действия и да потърси отговорност от Русия. Ще продължим да предоставяме на Украйна оборудването, от което тя се нуждае, за да се защитава, въпреки наглите опити на Русия да прекроява границите на съседката си. Очаквам с нетърпение да подпиша закона на Конгреса, който ще предостави допълнителни 12 млрд. долара в подкрепа на Украйна", каза Байдън.

"Призовавам всички членове на международната общност да отхвърлят незаконните опити на Русия за анексиране и да подкрепят народа на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо", обърна се той към световната общност.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg