Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bloomberg: Байдън ще обяви кандидатурата си за втори мандат през есента

П резидентът на САЩ Джо Байдън планира да обяви намерението си да се кандидатира за втори мандат след междинните избори за Конгрес през ноември.

Това съобщи информационната агенция Bloomberg, позовавайки се на множество източници от обкръжението на американския лидер.

EXCLUSIVE: Biden is readying a second presidential run in 2024, eager for the chance to beat Trump again — even though polls show most Democrats want a new candidate https://t.co/vNweg66JDH

— Bloomberg (@business) August 11, 2022

Агенцията не уточнява кога може да бъде обявено това, но заяви, че действащият президент е настроен оптимистично.

Байдън подписа указа за присъединяване на Швеция и Финландия към НАТО

Той е окуражен от успехите в икономическата политика през последните седмици, по-специално от спирането на ръста на инфлацията и намаляването на цените на бензина, както и от подкрепата на Конгреса за редица негови законодателни инициативи.

Освен това според източницитеБайдън смята, че е бил номиниран за кандидат за президент на Демократическата партия през 2020 г., защото е имал най-голям шанс да победи Доналд Тръмп, а след две години ситуацията вероятно ще се повтори.

Байдън излезе от Белия дом за първи път след COVID-19

Рейтингите на Байдън остават сравнително ниски, но източници от обкръжението му твърдят, че президентът не им отдава голямо значение, особено след като редица проучвания на общественото мнение показват, че ако трябва да избират между него и Тръмп, мнозинството от американците все още биха предпочели първия вариант.

Байдън обмисля въвеждането на извънредно положение в САЩ

Bloomberg уточнява, че не всички демократи са доволни от плановете на Байдън. Например, някои вече изразиха колебание, че настоящият лидер на Белия дом, който се готви да отпразнува 80-ия си рожден ден през ноември, трябва да се кандидатира за втори мандат.

По-рано източници от близкото обкръжение на Тръмп заявиха, че той също може да обяви намерението си да се кандидатира отново за президент тази есен.