Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Десет задържани след агресия срещу ггорски служител

снимка Булфото

Десет задържани след агресия срещу ггорски служител. Инцидентът е станал в Ловечвчера вечерта, когато екип от контролните органи попаднал на група от над десет нарушители, транспортиращи незаконно дървесина в землището на село Горник, община Червен бряг.

При появата на екипите, част от нарушителите се опитали да избягат с автомобили. В опит си да ги спре, горски служител е ударен в гърба с вратата на един от автомобилите. Със съдействието на органите на МВР нарушителите са задържани и срещу тях са образувани бързи производства.

Задържани са два автомобила и шест каруци, натоварени с незаконна дървесина, както пет бензиномоторни триона. Предстои съставяне на актове за установените нарушения по Закона за горите, предаде днес.бг.

Повече от 60 акта за нарушения на Закона за горите са съставени от трите регионални дирекции по горите – София, Берковица и Ловеч за последната седмица на септември. Те са в резултат на направените почти 1000 проверки на обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци. Задържаната дървесина е в размер на 160 пр. куб. м. Задържани са 11 товарни автомобила превозващи дървесина, 7 каруци, 5 моторни триона, отчита Агенцията по горите.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg