Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Десислава Атанасова: ГЕРБ винаги е готова за избори

снимка: Булфото

По думите ѝ тази коалиция няма идеологически съпоставими нито цели, нито възможности.

Тя заключи, че дните на това Народно събрание и това правителство са преброени

"Въпреки че сега ние сме в ролята на опозиция, в никакъв случай не сме доволни от грубия тон в парламента и извън него. За съжаление, цялото ни общество имаше очаквания, че предстои промяна и различно поведение. Такива бяха заявките на сегашните управляващи, че предстои връщане на парламентаризма и нулева толерантност към корупцията. В последните две седмица този слоган се превърна в нулева толерантност и обвинения в корупцията", заяви Атанасова.

"Управляващите не можаха да се разберат по темата за Украйна и по много вътрешнополитически теми. Това, което се случи през последните седмици, показа само на повърхността проблемите, които са имали вътре в коалицията, а те най-често са били свързани с постове, пари и корупционни сделки", допълни Десислава Атанасова.

Тя изтъкна, че скандално е на такава паметна бележка от Министерския съвет, министър-председателят да описва механизма за вдигане на ветото на РСМ.

"Не мога да си представя, че има самочувствието да определя дневния ред на обществото по тема, която обществото и политиците имат консенсус", каза депутатът от ГЕРБ-СДС.

"Вот на недоверие беше гласуването и отхвърлянето на актуализацията на бюджета във водещата ресорна бюджетна комисия. Какъв по-голям вот на недоверие от това да не се подкрепи най-политическият документ, който се внася за пореден път. Ние през три месеца правим актуализация на бюджета. Това говори за некомпетентност и несправяне на това правителство и финансовият му министър, и за никаква представа какво предстои за България - каква ще е инфлацията, как ще се преодолеят кризите и ценовият шок. Българската народна банка казва, че България ще влезе в инфлационна спирала, а се представя един бюджет, който не е финансово обоснован, няма никакви средносрочни и дългосрочни параметри - няма тригодишна бюджетна прогноза", коментира Атанасова пред Bulgaria ON AIR

Депутатът посочи, че в началото на годината на изслушване на антикорупционната комисия в Народното събрание тогавашният председател Цацаров е казал, че се извършват проверки на Рашков за несъответствие между декларираните средства и имущество, и тяхното придобиване.

"До момента КПКОНПИ не е направила едно елементарно прессъобщение докъде се е стигнало с тези проверки, какво е установено и какви действия са предприети. Законопроектът за КПКОНПИ ще срещне много сериозни критики. Бойко Рашков от една година е вътрешен министър и не сме видели борбата с корупцията и престъпността да е обоснована с някакви резултати", заяви Десислава Атанасова.

Тя заключи, че дните на това Народно събрание и това правителство са преброени.

"ГЕРБ винаги е готова за избори. Кабинетът на малцинството не е възможен. Очакваме четирите оставки от "Има такъв народ" да влязат за обсъждане в Народното събрание, след което Кирил Петков трябва да поиска вот на доверие, ако смята, че неговото правителство може да оцелее. Ако ли не - заедно с четирите оставки трябва да предложи оставката на финансовия министър и разбира се, най-добре е да предложи оставката на цялото правителство", завърши депутатът.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg