Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Крайният срок изтече. 24 партии и 7 коалиции ще участват на изборите

Снимка: Pexels

В 17.00 ч. днес приключи срокът за регистрация на партиите и коалициите за предсрочните избори, насрочени от президента за 2 октомври. 24 партии и 7 коалиция са се регистрирали. На предишните предсрочни избори регистраните партии бяха 22, а коалициите 7, съобщава БНТ.

Сега предстои да се разбере дали "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се яват заедно на изборите на 2-ри октомври и какви номера в бюлетините ще си изтеглят състезателите за 48-ото Народно събрание.

Само регистрираните в срок коалиции от партии могат да подават заявления до 27 август за отразяване на промени, настъпили в състава на коалицията - напускане на партия или включване на нова партия.

Изборният кодекс дава право на вече регистрирани за изборите да се откажат от участие във вота и да бъдат заличени. Крайният срок да се заяви това е до 17.00 часа на 30 август.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg