Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Нинова: Фактите опровергават лъжите на ГЕРБ и Борисов за хаос и провал

Ф актите опровергават лъжите на ГЕРБ и Бойко Борисов за хаос и провал в икономиката. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод данни от Европейската статистическа служба и Евростат, съобщиха от пресцентъра на  партията. 

Нинова: Ще искаме незабавни преговори с "Газпром"

„Днес Европейската статистическа служба отчете, че икономическият растеж в България за април, май и юни е два пъти по-добър от средния в Европа. България бележи 4.8% реален икономически ръст. Според Евростат българската икономика е нараснала през периода април - юни с 4,8% спрямо същото тримесечие година по-рано и след експанзия от 4,5 на сто през първото тримесечие на 2022 г.“, посочва Нинова. 

„На ГЕРБ и специално на Борисов, които всеки ден говорят за провал и хаос в икономиката искам да кажа: Фактите опровергават лъжите и манипулациите ви“, коментира лидерът на БСП. По думите й никога при управление на ГЕРБ България не е имала такива икономически показатели и не е получавала такова признание в Европа.

„Спряхме рекета върху бизнеса, пресякохме източването и кражбите, върнахме ролята на държавата с реална подкрепа на фирмите заради увеличените цени на енергоносителите и резултатът е налице.

Осем партии се регистрираха в ЦИК и дадоха заявки за диалог и добро управление

Първо място в ЕС през май по индустриално производство и четвърти от 27 държави по реален икономически растеж. Подчертавам реален. И всичко това постигнато по време на няколко безпрецедентни кризи, връхлетели България. Това е истинската оценка за работата ни“, отбелязва Нинова.