Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Откриха недекларирана валута на стойност почти 1 млн. лв. на "Капитан Андреево"

Снимки: Агенция "Митници"

Недекларирана валута с левова равностойност 951 137 лева бе открита от митнически служители на "Капитан Андреево" при проверка на автобус, излизащ от страната, съобщиха от Агенция "Митници".

На 16 август на митническия пункт пристига автобус с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. В превозното средство с шофьор - румънски гражданин, пътували още един шофьор и 13 пътници. По метода „анализ на риска“ автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити две чанти, собственост на един от пътниците - румънски гражданин.

В чантите митническите служители установили девет пакета, облепени с тиксо, които съдържали британски, шотландски и ирландски лири с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 382 880 британски лири, 23 580 шотландски лири и 3100 ирландски лири с левова равностойност 951 137 лева.

По случая е образувано бързо производство. Обвиняемият е задържан за 72 часа. От началото на годината до момента на "Капитан Андреево" е открита недекларирана валута с левова равностойност над 15 600 000 лева.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg