Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Отводняват района на свлачището край Албена, където двама души бяха затрупани

кадър бТВ

Отводняват района на свлачището край Албена, където двама души бяха затрупани. Това съобщи заместник-кметът по строителството на община Балчик Димитрин Димитров, който оглавява кризисния щаб след инцидента.

"Достъпът до района ще бъде под забрана, докато се убедим, че няма опасност от нови свлачищни процеси", съобщи Димитров. Той уточни, че по ската още се стича вода, която сега се изпомпва от 19-метрова вертикална водосборна шахта, съобщи БТА.

В деня на свличането на земната маса специалистите са констатирали, че подпочвените води са достигали до шестнадесетия метър в съоръжението. Сега вече те са наполовина изпомпани от шахтата. Заместник-кметът добави, че ако през идната седмица течовете спрат, кризисният щаб ще направи нов обход в района, за да се установи дали другите две водосборни шахти за подпочвените води функционират нормално.

Свлачището тръгна на 9 август в района на заведение, при което изпод отломките бяха извадени наемателят на заведението и неговата съпруга. 

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg