Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

При операцията в Бургас са открити крадени автомобили за 4 млн. лв.

Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

При операцията в Бургас са открити крадени автомобили за 4 млн. лв.

Кратки новини

© Георги Пауновски


Крадени луксозни и много скъпи коли за над 4 млн. лв. са разкрити при операция в Бургас, при която във вторник целият град бе блокиран и опасан от маскирани полицаи. При акцията са били задържани шестима души, обяви на брифинг зам. окръжният прокурор Светослав Маринчев. Организираната престъпна група променяла номерата на рамите на двигателите, след което с неистински документи автомобилите са били регистрирани в КАТ, твърдят от прокуратурата.


До момента са установени 39 автомобила, които групата е успяла да регистрира незаконно и да пласира на пазара, като всички са на цена от 100 хил. лв. нагоре. Част от автомобилите и към момента се движат по пътищата в страната от нищо неподозиращи купувачи. Има и продадени в Турция и Близкия изток.

Рекордно ниско е нивото на Дунав

Кратки новини

© Георги Кожухаров


През последните седмици река Дунав поставя ежедневни рекорди за най-ниски водни нива за съответния ден, засечено от 1941 година насам. Това води до сериозни екологични и икономически последици в района - колонии водолюбиви птици изоставят гнездата си, карагьозът е намалял с 90%, стопанският улов на риба е спрял, рискът от пожари расте, проблеми с ядрената енергетика, предупреждава фондът за дивата природа (WWF).


Минималните водни количества, регистрирани досега при Русе за юли, възлизат на 2441 куб.м/сек, докато в края на юли 2022 г. те паднаха под 2000 куб.м/сек. По данни на Изпълнителна агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" през юли в българския участък на реката са преминали два пъти по-малко водни количества в сравнение със средното многогодишно количество за месеца.