Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Протести на полицаи и надзиратели днес

З а достойни условия на труд, достойни доходи и качествена реформа протестираха днес служители от затворите в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Враца, Кърджали, Ловеч и страната, обединени от Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ) пред Министерството на правосъдието в столицата.

"Протестираме, защото изминаха няколко бурни месеци на протести под друга форма без резултат", каза пред събралите се Цветан Михайлов - секретар на Управителния съвет на синдиката.

Поискаха аудиозаписа от преговорите в правосъдното министерство

"Не сме очаквали някой да поправи негативните последици от миналото в първите шест месеца на едно ново управление, но не беше направен опит дори такъв процес да започне", отбеляза представителят на ССЗБ. Той призова политиците да намерят необходимия разум и да приемат актуализацията на бюджета, изпълнявайки искания им.

Радослав Мартинчев - заместник-председател на УС на синдиката подчерта, че заплащането на нощния труд от 1 лев на час и 35 стотинки за служител на разположение е унизително.

"Протестът няма да спира, докато не постигнем целите си, докато екипът на Министерството на правосъдието не изпълни поетите политически ангажименти към синдиката и удовлетвори нашите исканията", каза Мартинчев.

Служителите в затворите с пореден протест

"Инфлацията изяде доходите ни! Къде е държавата в този процес?", попитаха служителите на затворите с издигнати плакати. На тях пишеше още "Искаме реформа, а не имитация", "С обещания затвор не се охранява", "Искаме увеличение, а не подаяние". 

Протестиращите преминаха покрай Министерството на финансите, а след това и пред Народното събрание. 

За увеличение на възнагражденията протестираха и служители на МВР пред сградата на министерството в центъра на София.