Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Първото издание на мащабен фестивал във Велико Търново ще представи стотици артисти

Плакат на фестивала

© Организаторите

Плакат на фестивала

Огромен брой мероприятия - цели 53, проведени на 5 основни сцени и общо 22 различни места, и с участието на стотици артисти, ще оживят Стария град на Велико Търново по време на фестивала "48 часа Варуша юг". Той ще се проведе между 19 и 21 август и очаква хиляди посетители.


Фестивалът представлява отворена общностна платформа, която дава възможност на широк кръг от заинтересовани участници да представят потенциала на квартала като важно място за развитието на културния живот на Велико Търново.


Мащабното събитие е кулминацията на двегодишен процес и работа с хората от квартала, за да се обживи един от най-старите райони на града. Целта е старата част на Велико Търново да покаже, че е не просто туристически обект, а и притегателно място за изкуство, култура и различни развлечения.


Събитията са концентрирани около пет основни сцени. Първата е Сцената с глухарчетата на ул. "Ст. Стамболов" 23 (на панорамната площадка срещу Старата поща), а останалите са пред Административния съд, пространството около бар "Хипстър" на Самоводската чаршия, Музеят на архитектурата на ул. "Иван Вазов" 35 и плажът на Янтра на ул. "Крайбрежна".


Фестивалът ще се проведе на 5 основни сцени и общо 22 различни места.

© Организаторите

Фестивалът ще се проведе на 5 основни сцени и общо 22 различни места.


Интерактивна карта в Гугъл Мапс показва разположението на всички места, а посетителите могат чрез нея да намерят и най-краткия маршрут между отделните сцени. Към всяка точка е добавена и програмата за събитията, които ще се състоят там. Въведени са различни категории за обектите - музикални сцени, галерии, барове, места на открито и др.


На различни места във фестивалната площ ще бъдат поставени QR кодове, чрез които посетителите да намерят по-лесно виртуалното упътване.


Пълната програма на фестивала можете да намерите тук.