Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Речта на Владимир Путин ужасно напомня на… Хитлер

Д нес руският президент Владимир Путин изнесе реч, по случаи анексирането на четири украински области, в която фокусът не бе така наречената „специална военна операция” в Украйна, а „войната” със Запада.

Путин обвини САЩ, англосаксонските и европейските елити, че се опитват да унищожат Русия, защото се страхуват от нейното могъщество, възхода ѝ през последните години и за целта използват украинците.

Той обяви, че истинските „господари” на Киев са в страните от Запада и посочи, че Украйна и Русия са жертви на „тяхната агресия”.

Путин: Русия е велика хилядолетна държава, страна на цивилизацията

Цялата му реч ужасно напомня на изказванията на Адолф Хитлер след анексирането на половин Полша от Нацистка Германия през 1939 г., дало началото на Втората световна война.

На 4 май 1941 г. в Германския Райхстаг Хитлер хвърля вината за войната върху Запада, представяйки Германия като жертва на световен заговор:

„За първи път се обърнах към вас при избухването на войната. Това бе момента, когато, заради англо-френското съзаклятие против мира, пропаднаха всичките ми опити за едно иначе възможно споразумение с Полша. Най-безсъвестните хора на днешното време били решили, както сами признават сега, още в 1936 г. да опустошат и ако бъде възможно, да унищожат с нова кървава война германския Райх, който, в своето мирно строителство за издигане, им се виждаше много могъщ. Най-после те благополучно успяха да намерят в Полша държавата, която бе готова първа да изтегли меча си за техните цели и интереси. Всички мои опити да постигна разбирателство именно с Англия и дори до приятелско сътрудничество, се разбиха в нежеланието и злата воля на една малка клика, която поради омраза или материални съображения, отхвърляше всяко германско предложение за споразумение, с нескриваното решение да предизвика войната на всяка цена”.

Подобно на Путин днес и Хитлер обвинява демократичните държави в двуличие и алчност:

„Най-упоритите явни и скрити поощрения на тези стремежи се дадоха от така наречените „големи демокрации” отсам и оттатък океана. В епоха на растящо недоволство сред народите от управническите номера на техните негодни правителства, управниците вярваха, че чрез една успешна война по-скоро ще постигнат разрешаването на иначе неразрешимите си проблеми. Зад тях стоеше големият международен еврейски капитал на банките, борсите и оръжейната индустрия, който, също както някога, подуши възможността за огромни, макар и нечисти, печалби. И също както преди, всички те бяха безогледно готови да проливат кръвта на народите за своето злато. Така започна тази война”.

Хванаха се за ръце и скандираха "За Русия!": Церемонията за анексиране на...

Както Путин заплашва света с руските оръжия за масово унищожение, така и Хитлер го прави през 1941 г., прикривайки заплахата зад призиви за мир:

„Казах, че Германия нищо не е искала и нищо не иска нито от Англия, нито от Франция, че продължаването на войната би било безумие и, че ако страшните модерни оръжия влязат в действие, големи райони ще бъдат разрушени. Предупредих, съзнавайки това, че от водене на война с тежка и далекобойна артилерия срещу места с гражданско население, резултатът ще бъде взаимно опустошение и за двете страни”.

Путин: Това е заплаха за целия свят

„Вложените и инвестирани милиардни капитали от заинтересуваните от войната, крещяха за лихви и отчисления. Поради това, продължаването на войната не само че не ги плашеше, а, напротив, радваше ги, защото на този капитал, така, както е вложен във фабрики и машини, му е нужно време, за да се увеличи и още по-дълго време, за да изсипе очакваните печалби”, заявява Хитлер и продължава: „Както предвиждах и предсказвах, така и стана. Моят позив за мир бе изтълкуван като признак на страх и малодушие. Европейските и американските подстрекатели успяха отново да замъглят здравия разум на широките народни маси, които няма да спечелят от войната, да възбудят нови надежди чрез лъжливи твърдения и чрез ръководените от тях вестници да спечелят общественото мнение и да го задържат за продължаването на войната”.