Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Цитат на деня: В Римската република Петков и Василев биха сложили Брут за водач на листите си

Слави Трифонов

© Скрийншот/Фейсбук/

Слави Трифонов

"В Римската република Петков и Василев биха сложили Брут за водач на листите си."


Така, с исторически препратки, продължава няколкомесечната задочна размяна на реплики между лидерите на "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната". След като вече на няколко пъти Кирил Петков посочи, че не би направил коалиция с "троянския кон" Слави Трифонов, днес последният се приближи малко по-близо до съвремието - до Древния Рим.


В язвителна "Фейсбук" публикация по посока лидерите на "Продължаваме промяната", Трифонов коментира, че ако са били нови и самопровъзгласили се за почтени политици в Римската република, са щели да сложат за водач на листите си Брут.

Марк Юний Брут е римски сенатор, който става известен като един от убийците на пълководеца Юлий Цезар. Брут първо е противник на друг държавник - Помпей Велики, но след това се присъединява към него. След разрива между него и Цезар, минава на страната на втория, за да застане по-късно начело на заговора против него.


Според Трифонов никой не обичал предателите, освен "Продължаваме промяната". Размислите идват по повод на информация, че напусналите парламентарната група на "Има такъв народ" депутати в 47-ото Народно събрание ще водят листи на "Продължаваме промяната" за предстоящите избори на 2 октомври.


"Още на 13 юни ви казах, че отцепниците от "Има такъв народ" най-вероятно са купени с пари и постове от "Продължаваме промяната". И че ще разберем за това като проследим и кой какъв ще стане", пише Трифонов.


След като определя бившия си регионален лидер в Плевен Радостин Василев като най-новия номад в българската политика, Трифонов коментира евентуална негова номинация за водач на листата на "Продължаваме промяната" в Габрово.


"Какво нещо е иронията на съдбата! Мисля, че няма по-подходящо място за един доказан предател и жалък службогонец от водач на листа в града на хумора, сатирата и забавата. Шегаджиите от Габрово вероятно гледат на тази номинация като продължение на прочутия си фестивал", пише Трифонов.


Той пита какво е станало с декларация за почтеност на "Продължаваме промяната", като цитира заявка да не приемат хора, членували в други партии. Задава въпроса това ли е поредната лъжа и поредното лицемерие.


Всъщност подобно условие не е залягало в принципите на формацията на Кирил Петков и Асен Василев. Точната формулировка е, че няма да бъдат приемани хора, членували в повече от една партия.