Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Украйна: Обкръжихме руската армия в Лиман

„Постигнахме значителни резултати в източната част на страната. Вече има достатъчно публична информация за това. Всички са чули какво се случва в Лиман, Донецка област. Това са стъпки, които означават много за нас. И аз благодаря на всички наши бойци за изпълнението на този елемент от нашия отбранителен план”.

Това заяви в днешното си вечерно обръщение към нацията президентът на Украйна Володимир Зеленски.

От фронта в Украйна: Затяга се обръчът около Лиман в Донбас

Той похвали войниците от 10-а щурмова бригада и 54-та механизирана бригада за проявената храброст, както и военнослужещите от 214-ти отделен стрелкови батальон.

Освен това благодари на силите за специални операции и 103-та бригада за освобождаването на Ямпол.

Путин: Русия е велика хилядолетна държава, страна на цивилизацията

„Труден е пътят на страната ни. Но е ясен. Това е пътят на независимост, териториална цялост, интеграция с цивилизования свят и обществено развитие. Пътят на нашия враг също е напълно ясен – поражение, срам и осъждане”, заяви Зеленски.

По-рано, говорителят на Източната група на въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий съобщи, че операцията по обкръжаването на руската армия в Лиман в Донецка област е „на етап на завършване”.

Зеленски обеща победа над Русия

„Въоръжените сили взеха под огневи контрол всички пътища към града”, отчете Череватий.

Лиман е в центъра на подновени сражения, откакто Украйна разби руските сили в близкия регион Харков при светкавична контраофанзива този месец.

Ръководителят на подкрепяната от Русия администрация в района на Донецк призна по-рано в петък, че Лиман е „полуобкръжен” от украинската армия и че новините от фронта са „тревожни”.