Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Валентин Радев: От 1998 г. в системата на МВР не е осъществена никаква реформа

Снимка Булфото, архив
Протестите на полицаите са основателни по принцип. Това каза бившият вътрешен министър Валентин Радев в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

От 1998 г. в системата на МВР не е осъществена никаква реформа, подчерта той. По думите му обявената от министър Бойко Рашков реформа, извършена на 98%, не е реална реформа. „Каква реформа е направена изобщо? Предлагат да извадят от системата ГДПБЗН и Телефон 112. Системата има нужда от оптимизиране и усъвършенстване, не е това начинът. Става бавно, с усилията на ред министри“, заяви той.

Той коментира и случая със самолета, нарушил въздушното пространство на седем държави. Той смята, че българските власти не са направили достатъчно, за да убедят българските граждани, че самолетът наистина не е представлявал опасност. „Разбира се, не може да се разказва всичко докрай, но нещо достоверно, което да успокои обществото, трябва да бъде казано.

Самолетът е летял ниско. Ако е имал един или двама пилоти, означава, че има полезен товар 300-400 кг – представете си, ако това е взривно вещество. Минава покрай „Козлодуй“. Да, нашите го следят, виждат го – може вертолет да изпратят. Има въпроси, на които не е отговорено“, посочи Радев.

Радев коментира и исканата от Украйна военна помощ. По думите му страната ни е можела да изпрати на Украйна и артилерийски системи, и боеприпаси. „Дори да не даваме артилерийските системи, да дадем боеприпаси. Ние не сме първи, но сме единствените, които не даваме нищо“, посочи той.  

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg