Romania

Adrian Streinu-Cercel: 'Sunt oripilat de ce avem la Institutul Matei Balș'

Adrian Streinu-Cercel

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului 'Matei Balș' din Capitală, centru de internare Covid-19, a declarat sâmbătă la Antena 3 că este „oripilat” de ce se întâmplă în epidemia de coronavirus:

  • „Gripa se ştie clar cum se manifestă: gripa este asociată cu câteva simptome majore, respectiv dureri de cap, simţi ochii în fundul capului, dureri musculare şi stare generală foarte proastă la început, asociată pe fondul febril. Nu acelaşi lucru se întâmplă la infecţia cu SARS-CoV 2, unde simptomatologia este progresivă, de la o etapă la alta. E adevărat că şi la SARS-CoV-2 poate să înceapă cu febră mare, dar asta doar în proporţie de circa 50-60% din cazuri. În rest, debutează lent şi cu tulburări de respiraţie, oamenii au senzaţie că nu pot să respire în voie aşa cum o făceau până atunci.
  • După cum putem să vedem în fiecare zi, suntem pe o pantă în continuare ascendentă. Fie că vorbim de 1.500 de cazuri, fie că vorbim azi de 1.333 de cazuri, suntem cam pe acolo. O analiză făcută de INSP spune cât se poate de clar, și a spus și dl ministru Tătaru, foarte clar, că avem toate şansele să ajungem la în jur de 2.000 de cazuri pe zi, ceea ce este mult pentru sistemul sanitar din România.
  • Sunt oripiliat de ceea ce avem la Institut. Institutul este plin, Terapia Intensivă este plină. Din pacienții raportați zilnic, un procent de circa 5% ajung la Terapie Intensivă. Și de aici încolo fiecare poate să își facă calcule să vadă ce dorește de la viața lui în viitor'', a spus Antena 3, prof. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală”

Citește și: EXCLUSIV - Lista celor 32 de ambasadori propuşi de Klaus Iohannis: Cine sunt cei care vor reprezenta România .

Football news:

Troy deeney: I was called a black asshole, and social media said it wasn't racist. Do companies even want to change this?
Miralem Pjanic: Sorry didn't trust the players at Juventus. It's a shame when people are judged incorrectly
Wenger on why he didn't mention Mourinho in the book: he Didn't want to talk about Jose, Klopp or Pepe because they are still working
The perfect project to lose money. An idea for dreamers. Tebas on the European Premier League
The Catalan authorities refused to postpone the referendum on a vote of no confidence in Bartomeu. It will be held on November 1-2
La Liga President on Messi's departure: It won't be a drama for us. And his reputation will suffer
Ronaldo is a fan of the UFC. Rooting for Khabib, training with Conor, signed up for all the top fighters