logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Alegeri fără evenimente deosebite

Alegerile prezidenţiale au decurs mai simplu şi cu mai puţină pierdere de vreme decât la runda de la sfârşitul lunii mai. Asta, pentru că a fost un singur buletin de vot, şi acela cu doar două pagini imprimate. Pe 26 mai au fost buletinul de la alegerile europarlamentare şi cele două ale referendumului, cu câte o întrebare cu opţiunile „Da” şi „Nu”. În plus, a mai fost ciudăţenia neelucidată până azi a numeroaselor voturi pro-UDMR, distribuite uniform inclusiv în comunităţi din sudul şi estul ţării unde n-a călcat vreodată picior de maghiar.

Acum, pe fondul unui tur 1 al unor alegeri prezidenţiale fără fond, ciudăţenia constă în dispariţia subită a forţelor de ordine din secţii după ora 21. Deşi, pe cele 748 de secţii din judeţ au fost distribuiţi 1524 de poliţişti, jandarmi etc., a fost literalmente greu de găsit un însoţitor pentru transportarea sacilor cu buletine de vot. De menţionat că transportul se poate face cu taxiul, nu cu o maşină a cuiva din secţia de vot.

Pe de altă parte, pentru cei peste 600 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi care au solicitat urna mobilă, au fost desemnate patru secţii, toate de la Şcoala Gimnazială „G. Călinescu”. În mai, o singură secţie de vot fusese desemnată inclusiv pentru votul din spaţiul de detenţie, procesul din secţia respectivă (de la Şcoala „Petru Poni”) fiind îngreunată pe parcursul întregii zile din cauza „pierderii” personalului blocat la Penitenciar.

Themes
ICO